Motýlek dort

91
- reklama -

Suroviny

KORPUS:
6 žloutků (z bílků sníh)
7 lžic horké vody
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
3x na špičku nože prášku do pečiva
Krém:
1 vanilkový pudink (uvařit dle návodu)
1 máslo cukr
15 dkg moučkového cukru
Na zdobení:
trubičky
ovoce:(dle fantazie)
jahody
kiwi
banán
ananas
vanilkový puding
cukrářské zdobení rýže
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horkou vodu a postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec pomalu přimícháme i sníh. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných forem a pečeme pozvolna. Po upečení necháme korpusy zcela vychladnout.

  3. Uvaříme si pudink dle návodu na sáčku a umícháme do zchladnutí. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháváme i vychladlý pudink.

  4. Z vychladlých korpusů vykrájíme tělíčko, hlavu a křídla motýla, každý díl zvlášť podélně rozkrojíme a pomažeme marmeládou a krémem. Potom postupně složíme motýla a celého pomažeme krémem. Můžeme zdobičkou nanést krém i po krajích.

  5. Nakrájíme plátky ovoce a naskládáme na dort. Pudink uvaříme z poloviny z vody( můžeme použít i želatinu) a nalijeme opatrně na dort. Nakonec nazdobíme hlavičku a dáme 2 trubičky jako tykadla, můžeme posypat cukrářskou rýží.