Mořský vlk v mořské soli

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 mořské vlky
2 kg hrubozrnné mořské soli
2 bílky
2 lžíce studené vody
čerstvý rozmarýn (nebo naložený)
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu.
    Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme „lůžko“ velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
    Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.

Poznámka od kuchařky

Recept mi poradil prodavač na farmářském trhu, kde jsem ryby kupovala. V nejrůznějších obměnách jsem ho našla i na internetu, ale tady ho ještě nemáme…