
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 120 g mušle (chobotnice krevety oliheň tzv mořský koktejl)
- 1 dl smetany na šlehání 31%
- čerstvě mletý pepř
- plocholistá petržel
- sůl
- olivový olej
- citron
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu.
-
Rozpálíme si menší pánev, do které následně nalijeme trošku olivového oleje a do něj vložíme na jemno nakrájené stroužky česneku a necháme zpěnit.
-
Okapaný mořský koktejl přidáme k česneku a necháme více méně jen prohřát. Do hotového prohřátého koktejlu nalijeme šlehačku, osolíme, opepříme a necháme trošku odvařit a tím i lehce zahustit.
-
Poté pánev odstraníme z ohně a zasypeme nasekanou petrželkou, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Podáváme teplé na rozpůlené ciabattě.
Poznámka od kuchařky
Rychlá „jódová“ večeře 🙂
Kuchař: Colombo65









