- reklama -
Suroviny
- 250 g mořské plody (krevety, mušle, kalamáry, chobotnice …)
- 2 řapíky celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná)
- 100 g zeleného hrášku
- špetka kurkumy nebo šafránu
- 1 PL sekaného kopru
- 100 ml bílého suchého vína
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 KL škrobu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme vínem a necháme odpařit.
-
Poté si rozmícháme vývar se škrobem a kurkumou nebo šafránem a přilijeme ke směsi. Necháme pozvolna zhoustnout a vložíme mořské plody a hrášek s posekaným česnekem. Vaříme cca 5 minut a vlijeme smetanu, dochutíme solí, do pokrmu vsypeme posekaný kopr a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Inspirovano časopisem Apetit, poupraveno a přizpůsobeno naší chuti
Kuchařka: 1974andrea