Mořské ragú

132
- reklama -

Suroviny

250 g mořské plody (krevety, mušle, kalamáry, chobotnice …)
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná)
100 g zeleného hrášku
špetka kurkumy nebo šafránu
1 PL sekaného kopru
100 ml bílého suchého vína
150 ml kuřecího vývaru
2 KL škrobu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme vínem a necháme odpařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté si rozmícháme vývar se škrobem a kurkumou nebo šafránem a přilijeme ke směsi. Necháme pozvolna zhoustnout a vložíme mořské plody a hrášek s posekaným česnekem. Vaříme cca 5 minut a vlijeme smetanu, dochutíme solí, do pokrmu vsypeme posekaný kopr a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Inspirovano časopisem Apetit, poupraveno a přizpůsobeno naší chuti