- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300-500 g mořských plodů nejlépe směs
- 3 kapie
- 3 rajčata
- 1 střední cibuli nebo svazeček jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- limetka (šťávu z 1/2 limetky)
- bazalku
- lžičku zázvoru mletého nebo čerstvého
- lžíci medu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji nejlépe ve wok pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mořské plody, nakrájenou cuketu, česnek, okořeníme zázvorem, bazalkou, pepřem, podlijeme a necháme 5 minut podusit.
-
Potom vložíme nakrájenou papriku, rajčata, osolíme, přidáme šťávu z limety, lžíci medu a necháme probublávat na mírném ohni asi 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Kuchař: jirkacz