
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 600 g mořská štika – vykuchaná, bez hlavy
- 1 velké rajče
- 1 lžíce kapary
- 2 velké snítky máty
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 plátky másla
- sůl
- bílý pepř
- limetka
Postup přípravy receptu
-
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené rajské a dáme péct do vyhřáté trouby / cca 180°C / na přibližně 30 minut. Před koncem pečení vmícháme kapary.
-
Vyndáme snítky máty a servírujeme s vařenými bramborami nebo jen s bagetkou a se sklenkou bílého suchého vína.
Kuchařka: maris