Suroviny
5-6 porcí
- 1200 g štikozubce chilského
- 2 PL másla
- 1/2 větší bílé ředkve
- 5 malých červených ředkviček
- 2 -3 PL škrobu
- Marináda:
- 2 PL oliv.oleje
- černý drcený pepř
- kari
- tymián (majoránka)
- sůl
- česnek
- bazalka
- zelená petrželka
- pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici.
-
Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené ředkvičky na slabé plátky a poprášíme si je škrobem.
-
Do zapékací nádoby nebo pekáčku vložíme naložené kousky ryby v marinádě, na které naskládáme plátky ředkviček jako šupiny.
-
Pak na vše poklademe/nemusíme/ kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na cca 20-25 minut do opečení do zlaté barvy a propečení.
Ryba je moc dobrá, zdravá a dá se pak péci i s plátky cukety, kterou poskládáme okolo v pekáčku. Podáváme s bramborama nebo s přílohou dle každého z Vás.
Poznámka od kuchařky
Supinky se ale dají dělat jen z jednoho druhu ředkviček, bud z bílé nebo z červené ředkve.