Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu

63
- reklama -

Suroviny
5-6 porcí

1200 g štikozubce chilského
2 PL másla
1/2 větší bílé ředkve
5 malých červených ředkviček
2 -3 PL škrobu
Marináda:
2 PL oliv.oleje
černý drcený pepř
kari
tymián (majoránka)
sůl
česnek
bazalka
zelená petrželka
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené ředkvičky na slabé plátky a poprášíme si je škrobem.

  3. Do zapékací nádoby nebo pekáčku vložíme naložené kousky ryby v marinádě, na které naskládáme plátky ředkviček jako šupiny.

  4. Pak na vše poklademe/nemusíme/ kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na cca 20-25 minut do opečení do zlaté barvy a propečení.

    Ryba je moc dobrá, zdravá a dá se pak péci i s plátky cukety, kterou poskládáme okolo v pekáčku. Podáváme s bramborama nebo s přílohou dle každého z Vás.

Poznámka od kuchařky

Supinky se ale dají dělat jen z jednoho druhu ředkviček, bud z bílé nebo z červené ředkve.