- reklama -
Suroviny
- 2-3 morkové kosti
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- vrchovatá lžíce majoránky
- sůl
- pepř
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Syrový morek vydlabeme z kostí, pokrájíme na kousky a vyškvaříme jako sádlo. Přes kovový cedník ho přecedíme do talíře (abychom měli jistotu, že se nám tam nedostal úlomek kosti). Necháme trochu vychladnout, pak do něj nastrouháme celou cibuli, přidáme utřený česnek a vše ostatní.
-
Podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme kuličky. Pak zkusíme cvičně jeden zavařit do hovězí polévky a pokud se nerozvařuje, přihodíme ostatní. Pokud se rozvařuje, přidáme hladkou mouku.
Poznámka od kuchařky
Z tohoto množství máme knedlíčky asi na 12 porcí, proto je hotové naskládáme na tácek a dáme zamrazit. Pak je zmrzlé vhazujeme do polévky. Když vyplavou, jsou hotové.
Kuchařka: Hella