- reklama -
Suroviny
- 4 morkové kosti
- sůl
- pepř
- 1 hlava česneku
- kousek jarní cibulky
- asi 100 g másla
- tvrdší chléb
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte psíkovi? Zkuste je zužitkovat.
-
Uvařené kosti dáme na pekáček s pečícím papírem. Přidáme i celou hlavu česneku, kterou pokapeme trochu olejem. Rozpálíme troubu na 220°C a pečeme asi 10 minut.
-
Topinky si připravíme na suché panvičce.
-
V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme vymačkaný česnek a trochu nasekané jarní cibulky. Osolíme a opepříme.
-
Na připravenou topinku rozetřeme morek, osolíme, opepříme a přidáme trochu ochuceného másla. Posypeme pažitkou.
Kuchařka: terezicka1