
Suroviny
            3 porce
							
    
- 500 g vepřového plecka
- 2 velké cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky celého kmínu
- 2 pl oleje nebo 1 pl sádla
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 100 ml Rulandského bílého vína
- 100 ml vody
- pl= polévková lžíce
- kl=kávová lžička
Postup přípravy receptu
- 
Maso opláchneme, osušíme, tučnější části trochu odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní maso nařežeme na kousky cca 7x7cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky. 
- 
Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk kmín a kostičky tučnějšího masa a necháme mírně osmažit. Přidáme maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut. 
- 
Po ochlazení hrnec oteveřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku. Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou. Hodí se také zelí a kynutý, či bramborový knedlík. 
Poznámka od kuchařky
Měla jsem obě verze:-) Okurky jsem připravila podle receptu od Světlany. Pochutnáváme si na nich každý rok.
 
            