
Suroviny
4-6 porcí
- 3/4 kg vepřové kýty ze selátka
- 3/4 kg uzené krkovice
- koření Vepřová pečeně (Vitana)
- olej
- cibule
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.
-
V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
-
Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.
-
Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).
-
Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.
-
Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.
-
Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.
-
Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Žádné velké vaření ale, už jsem z toho cukroví tady bláznil, tak posílám dnešní oběd tedy pro změnu trochu masa 🙂