
- reklama -
Suroviny
- 3 kg syrového vepřového sádlo (vyšší je lepší)
- 0,5 dl mléka
Postup přípravy receptu
-
Syrové sádlo nakrájíme na kostičky.
Pokud máte radši víc vypečené tak na menší a pokud méně, tak na větší kostky. -
Dáme do kastrolu a pěkně pomalu, já mám elektrický sporák tak ze začátku na 4 stupeň a po chvíli to stáhnu na 3 stupeň.
-
Na sádlo nalijeme 0,5 mléka a za občasného míchání škvaříme do zlatova.
-
Poté müsli pěkně přes cedník scedíme, na cedniku žufánkem pomačkáme (lehce), vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor pálí to).
-
No a müsli pěkně s čerstvým chlebem….. Pozor solíme jen množství které sníme, jinak je musli gumové.
Kuchař: Lubik