- reklama -
Suroviny
cca 18ks
- 500 g hladké mouky
- 1 malá Majolka®
- 150 g hery
- 150 g cukru
- 200 ml mléka
- 2 žloutky
- půlka kvasnic
- trocha citronové kůry
- špetka soli
- tvaroh
- cukr
- trocha mléka smícháme
- jahody nebo jiné ovoce podle chuti a možností
- drobenka:
- máslo
- hrubá mouka
- cukr krupice (smíchat)
Postup přípravy receptu
-
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek a zaděláme kvásek tak, že dáme špetku soli, cukru, dále kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout.
-
Pak přidáme majolku, heru žloutky, ještě trošku vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto a necháme asi tak hodinu kynout.
-
Uděláme malé bochánky, které trochu splácneme, dáme tvaroh, zaděláme do bochánků.
-
Navrch uděláme důlek, do kterého dáme ovoce, okraje potřeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.
-
Pečeme tak dlouho, než budou koláče krásně zlaté.
Kuchařka: lemarti