
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové řízky (dělávám i z kuřecích)
- 1 vejce
- strouhanka
- olej
- 2 lžičky vegety
- 2 lžičky mleté papriky
- pepř – záleží na tom, jak je chcete mít pikantní
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.
-
Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.
-
Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.
-
V druhé pánvičce restujeme cibulku, prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl).
-
Masíčko přidáme do směsi a dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo brambory.
Kuchař: Inecka