Moje zapečená lahůdka

56
- reklama -

Suroviny

brambory
smetana
cibule
mleté maso
mražená nebo čerstvá zelenina:
kukuřice
hrášek
mrkev
pepř
sůl
provensálské koření
niva

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli nakrájíme na hrubo. Mleté maso osmahneme se zeleninou do měkka a ochutime solí, pepřem a provensálským kořením. Nivu nastrouháme nahrubo.

  2. Nyní máme vše připraveno.

  3. Připravíme si pekáč a dáme na dno brambory, které osolíme a opepříme lehce. Na brambory přijde cibule. Na cibuli mleté osmahlé maso a navrch niva.

  4. Nakonec vše polejeme smetanou a zapékáme 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to mňamka, napadlo mě to dneska..dá se říct, že je to napůl pastýřský koláč a brambory na smetaně. Bohužel nemám u sebe foťák, tak jestli někdo vyzkoušíte, prosím přiložte foto 🙂