Moje univerzální omáčka

55
- reklama -

Suroviny

Kuřecí maso nebo maso dle chuti
1 větší cibule
sladká paprika
sladká kukuřice
sůl
pepř
vývar
smetana
jíška
paprika žlutá
paprika oranžová (na barvičku)
vegeta
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku, na ní zprudka opražíme maso, zasypeme větším množstvím sladké papriky (cca 5 lžic), zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, vaříme dokud není maso měkké.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme kukuřici a papriku, chvíli povaříme, osolíme, opepříme, dochutíme vegetou, přidáme smetanu na zjemnění a poté jíšku na zahuštění. Já volím nejraději hladkou mouku se smetanou (2v1) :). Podáváme nejlépe s malými bramboráčky, ale můžeme i s rýží či bramborem.