
- reklama -
Suroviny
- 1 kelímek pomazánkového másla bez příchutě
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 větší balíček piškotů
- 120 g cukru moučka (dávám dle chuti)
- rum
- 1 šálek silné rozpustné kávy
- 1 tabulka čokolády na vaření
- trubičky s náplní (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme silnou instantní kávu a nalijeme do ní trochu rumu, necháme vychladnout.
-
Ušleháme pomazánkové máslo s cukrem a zakysanou smetanou, přidáme do tuha ušlehanou smetanu.
-
Do dortové formy klademe piškoty namočené v kávě s rumem (namáčíme piškoty po jednou, aby nebyly rozmočené), na piškoty natřeme část krému a postup opakujeme.
-
Končíme krémem, který uhladíme a posypeme vrstvou strouhané čokolády smíchané se lžičkou kávy (můžeme posypat kakaem, grankem, kávou…). Já kolem obvodu opatrně nastrkám trubičky s náplní.
-
Dáme do chladna přes noc ztuhnout.
Kuchařka: atanas









