Moje šarlotka

60
- reklama -

Suroviny

5 vajec(ušlehat sníh)
140 g cukru moučka
100 g polohrubé mouky
2 šlehačky 30%
ztužovač za studena dr.Oetkera
piškoty
čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Z 5 bílků si ušleháme sníh.

  2. Vyšleháme žloutky s cukrem a poté přidáme mouku s ušlehaným sněhem.

  3. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 15O asi 5-10 minut dle zkušeností s pečící troubou.

  4. Po vystydnutí upečený plát potřeme libovolným krémem, nebo marmeládou a srolujeme. Nakrájíme na plátky.Vezmem si vhodnou mísu, kterou vyložíme potravinářskou folií a naskládáme do ní nakrájenou roládu.

  5. Ušleháme si 2 šlehačky s jednou polévk.lžící cukru a pak přidáme ztužovač dr.Oetkera. Já jsem ještě přidala čokoládovou rýži.

  6. Tuto směs nandáme do mísy na nakrájenou roládu až po okraj.

  7. Navrch mi už roláda nezbyla, tak jsem povrch pokryla piškoty. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak vyklopíme na tác a můžem podávat.

Poznámka od kuchařky

Na tuto dobrotu jsem spojila 2 mé recepty,co mám v mém sešitě. Již delší dobu jsem na toto měla zálusk, ale realizovala jsem až dnes. A byla to dobrota.