
- reklama -
Suroviny
cca 60 ks
- Těsto:
- 260 g hladké mouky
- 100 g vlašských ořechů
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 70 g cukru krupice
- 200 g másla
- Na obalení:
- 5 balíčku vanilkového cukru
- 50 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
-
Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. -
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Kuchařka: Nelca777