Moje první povedené vanilkové rohlíčky

72
- reklama -

Suroviny
cca 60 ks

Těsto:
260 g hladké mouky
100 g vlašských ořechů
1 vejce
1 žloutek
70 g cukru krupice
200 g másla
Na obalení:
5 balíčku vanilkového cukru
50 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.

  2. Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
    ty skládáme na plech.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.