
- reklama -
Suroviny
- vepřová kotleta může být i krkovice nebo kýta
- tvrdý sýr cihla
- uzený sýr
- plísňový sýr
- anglická slanina
- olej
- česnekové koření
- sůl
- koření gyros
- smetana
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, uděláme kapsu a plníme na kostky nakrájenými sýry a anglickou. Trochu sýru cihla si ponecháme na zapékání.
-
Otvor uzavřeme kovou jehlou nebo párátky.
-
Sůl, grilovací koření a koření gyros smícháme a posypeme maso po obou stranách.
-
Na pánev dáme trochu oleje a kapsy na něm rychlo opečeme.
-
Do pekáče dáme trochu oleje z opékání, narovnáme kapsy, které polejeme smetanou smíchanou s nastrouhanou cihlou.
-
Zapečeme asi 45 minut na 180°C. Podáváme s různě upravenýma bramborama.
-
Já uvařila napolo brambory ve slupce, rozkrájela, dala do olejem vymazaného plechu, posypala kořením na americé brambory a upekla do měkka.
Kuchařka: kucerova45