- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- cca 6 brambor
- 3 rajčata
- 4 bílé papriky
- 1 lilek
- strouhaný sýr
- červená paprika
- pepř
- rozmarýn
- tymián
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Orestovat maso, osolit, okořenit, přidat tymián (1 lžička) a rozmarýn (půl lžičky).
-
Oloupané syrové brambory nakrájet na tenké plátky a 3/4 z nich dát na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolit a opět posypat špetkou rozmarýnu a tymiánu.
-
Na brambory dát pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek, a pokrájené papriky. Malinko osolit.
-
Na to dát maso, ze kterého sleju tuk, aby se jídlo netopilo v omastku. Jako poslední vrstvu dát zbytek posolených brambor.
-
Dát zapékat na 220°C na 45 minut.
-
10 minut před koncem hojně zasypat sýrem a dát znovu do trouby. Na dně misky se vytvoří hodně zeleninové štávy, kterou musaku ještě polívám.
Kuchař: rimanka