Moje musaka

43
- reklama -

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
cca 6 brambor
3 rajčata
4 bílé papriky
1 lilek
strouhaný sýr
červená paprika
pepř
rozmarýn
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Orestovat maso, osolit, okořenit, přidat tymián (1 lžička) a rozmarýn (půl lžičky).


    Zobrazit celý recept

  2. Oloupané syrové brambory nakrájet na tenké plátky a 3/4 z nich dát na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolit a opět posypat špetkou rozmarýnu a tymiánu.

  3. Na brambory dát pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek, a pokrájené papriky. Malinko osolit.

  4. Na to dát maso, ze kterého sleju tuk, aby se jídlo netopilo v omastku. Jako poslední vrstvu dát zbytek posolených brambor.

  5. Dát zapékat na 220°C na 45 minut.

  6. 10 minut před koncem hojně zasypat sýrem a dát znovu do trouby. Na dně misky se vytvoří hodně zeleninové štávy, kterou musaku ještě polívám.