- reklama -
Suroviny
1 porce
- instantní káva (já používám bez kofeinu)
- mléko
- cukr
- trochu vody
- led
- sklenice od přesnídávky
Postup přípravy receptu
-
Do sklenice od přesnídávky dáme 2-3 lžičky instantní kávy, 1-2 lžičky cukru. Kávu zalijeme do půlky přesnídávkové sklenice studenou vodou. Sklenici uzavřeme a protřepeme, dokud se neobjeví pěna. Do sklenice, ve které podáváme ledovou kávu, dáme kostky ledu a přilijeme kávovou pěnu. Zalijeme mlékem a promícháme.
Množství kávy i cukru dáváme dle svých chutí.
Poznámka od kuchařky
Nějaké recepty na ledovou kávu tady jsou, ale mě napadlo, že mnohé kuchařky šejkr nemají a toto je opravdu rychlý a osvěžující nápoj do letních parných dnů.
Kuchařka: misza