
- reklama -
Suroviny
- 1 uzená makrela (dělala jsem z 1/2)
- 1 vejce natvrdo
- domácí Lučina:
- 500 ml jogurtu
- 1/3 smetana na vaření nebo šlehačka(80 ml)
- špetka soli
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 2 lžíce majonézy
- (nějaké bylinky dle výběru:)
- kopr
- petrželka hladkolistá
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme vajíčko natvrdo, aby nám vychladlo, pak dáme do misky obrané maso z makrely a vidličkou ho rozmačkáme a přidáme všechny ingredience-máslo, majonézu, bylinky, nastrouhané vajíčko, lučinu a promícháme, můžeme i našlehat, kdo by měl málo slané, může přisolit.
-
Mažeme na chleba, nebo jiné pečivo a dobrá večeře je hotová!
Poznámka od kuchařky
Doma vyrobená lučina:http://www.toprecepty.cz/recept/30389-bezkonkurenc… kdo by si jí chtěl na pomazánku udělat. Já jsem podávala jako přílohu, čerstvý upečený chlebík.
Kuchařka: Bibinka









