- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 polévkové lžíce silné černé kávy
- 150 g hladké mouky
- 80 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g mletých oříšků
- 120 g změklého másla
- 1 žloutek
- Krém:
- 120 g změklého másla
- 120 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 polévkové lžíce rumu
- 4-5 polévkových lžic silné černé kávy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladit. Potom ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici.
-
Vyválíme plát o tloušťce 3mm a vykrojíme oválky (hvězdičky, kolečka… co chceme) a upečeme při teplotě 190°C.
-
Suroviny na krém vyšleháme, slepíme jím oválky. Ozdobíme polevou nebo čokoládou, dle fantazie.
Poznámka od kuchařky
Dobré je troškou krému přilepit nahoru čokoládové kávové zrno.
Kuchařka: Irule