
- reklama -
Suroviny
2,5 l
- 2 mrkve
- 1/4 kapusty
- 1 malá kedlubna
- 1 větší brambora
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 3 růžičky květáku
- 1/4 celeru
- 1 menší petržel
- 1 rajče
- 1 malá cuketa
- malá hrstička fazolek
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 větvičky libečku
- petrželku, nebo pažitku
- sůl
- jíška-máslo + polohrubá mouka (nebo můžeme zahustit místo jíšky malýma kroupama)
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
-
Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu si můžete dát podle svých chutí a jakou máme rádi. Čím víc druhů je jí, tím je polévka lepší. Někdy místo jíšky zahustím kroupama a je taky moc dobrá. Každý nemá zeleninové polévky rád, my teda moc. Lehká na přípravu, taqk jí zvládnou i začátečníci!
Recept není žádná bomba, ale je dobrá a zdravá-mohou jí jíst i malé děti!
Kuchařka: Bibinka









