- reklama -
Suroviny
- 380 ml vody
- 200 g žitné celozrnné mouky jemné
- 390 g hladké mouky
- 60 g ovesných vloček
- 15 g čerstvého droždí
- 3 lžičky drceného kmínu
- 2-2,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. -
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen