Mlynářův chléb

55
- reklama -

Suroviny

380 ml vody
200 g žitné celozrnné mouky jemné
390 g hladké mouky
60 g ovesných vloček
15 g čerstvého droždí
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
    Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz