
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého libového bůčku nebo plece
- 200 g strouhaného sýru – Gouda nebo Eidam
- 150 g cukety
- 1 vejce
- 60-70 ml smetany na vaření (studené)
- sůl
- pepř
- pažitka
- lžíce strouhanky – podle potřeby
- trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, odstraníme zrníčka. Nastrouháme na hrubším struhadle a lehce posolenou dáme vypotit – cca 20 minut. Sýr nastrouháme taky na hrubo.
-
Maso zpracujeme se smetanou, vejcem, sýrem a kořením. Solíme opatrně, sýr i cuketa jsou slané. Cuketu vymačkáme (nepotřebujeme vodu, ale dužinu). Směs masa dáme vychladit do lednice.
-
Ze ztuhlé směsi tvarujeme bochánky. Obalujeme v mouce, vejcích a ve strouhance. Při tom vytvoříme plochý stejnoměrný řízek.
-
Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova.
Kuchařka: mika59