Mletý jelení steak se zeleninou

51
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 kolečka mletého jeleního steaku (polotovar)
sůl
pepř
koření chilli šípek
koření divočina
1/2 středně velké mrkve
1/2 cibule
cca 100 g celeru
1 menší petržel
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
trochu oleje na opečení steaků
cca 2 dcl vývaru popřípadě voda se 1/4 kostičkou masoxu
hladká mouka na obalení steaků
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z jeleního masa malinko osolíme, opepříme, posypeme z obou stran kořením čili-šípek a obalíme v hladké mouce.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením divočina a dáme do pekáčku orestovat na lžíci másla spolu s novým kořením a bobkovými listy. Steaky zprudka opečeme na oleji z obou stran a přidáme je na zeleninu.

  3. Zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem-(cca 1 a 1/2 dcl) a pečeme v troubě zhruba 35 min.

  4. Můžeme, pokud chceme zeleninu propasírovat a zahustit smetanou, nebo ji necháme vcelku a podáváme se steaky podlité šťávou z výpeku.

Poznámka od kuchařky

Steak obsahuje:

40% jeleního masa

30% kančího masa

30% hovězího masa

Provensálské koření, strouhanku, jedlou sůl, pitnou vodu, pšeničnou mouku…