![Mletý jelení steak se zeleninou_5ffa17bacccae.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/mlety-jeleni-steak-se-zeleninou_5ffa17babcbe9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 kolečka mletého jeleního steaku (polotovar)
- sůl
- pepř
- koření chilli šípek
- koření divočina
- 1/2 středně velké mrkve
- 1/2 cibule
- cca 100 g celeru
- 1 menší petržel
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- trochu oleje na opečení steaků
- cca 2 dcl vývaru popřípadě voda se 1/4 kostičkou masoxu
- hladká mouka na obalení steaků
- lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Steaky z jeleního masa malinko osolíme, opepříme, posypeme z obou stran kořením čili-šípek a obalíme v hladké mouce.
-
Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením divočina a dáme do pekáčku orestovat na lžíci másla spolu s novým kořením a bobkovými listy. Steaky zprudka opečeme na oleji z obou stran a přidáme je na zeleninu.
-
Zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem-(cca 1 a 1/2 dcl) a pečeme v troubě zhruba 35 min.
-
Můžeme, pokud chceme zeleninu propasírovat a zahustit smetanou, nebo ji necháme vcelku a podáváme se steaky podlité šťávou z výpeku.
Poznámka od kuchařky
Steak obsahuje:
40% jeleního masa
30% kančího masa
30% hovězího masa
Provensálské koření, strouhanku, jedlou sůl, pitnou vodu, pšeničnou mouku…
Kuchařka: JanaDorazinova