
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého hovězího
- 100 g šmakouna Mexico (1/2 balení)
- 100 g chilli oleje s medvědím česnekem (nahradíme 2 str. česneku, troškou oleje a mletým chilli)
- pár kapek chilli ABC omáčky
- sojová omáčka s houbovou příchutí – dle chuti
- rybí omáčka – dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.
-
Šmakouna nakrájíme na drobné kostičky, můžeme i nahrubo nastrouhat a přidáme do směsi.
-
Velmi pečlivě promícháme (osobně používám na takovéto „hňácání“ nejraději nejdokonalejší nástroj, který je na konci paže) a necháme alespoň hodinu odležet.
-
Vytvoříme ze směsi kuličky, která lehce stiskneme do tvarů placiček o průměru cca 5 cm a pozvolna prosmažíme do zlatova.
-
Podáváme s různými zeleninovými saláty, brambory na různé způsoby apod.
Poznámka od kuchařky
Z uvedeného množství jsem udělala 11 placiček.
Kuchařka: spagetka