
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 sklenice sterilované červené řepy (obsah celkem 675 g)
- 1-2 cibule dle velikosti
- 3 stroužky česneku
- špetka drceného kmínu
- špetka zázvoru
- špetka sladké papriky
- špetka soli
- plátek sádla na zpěnění cibule a česneku
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme polovinu množství cibule na drobné kousky, druhou polovinu na plátky. Česnek nasekáme na drobné kousky a množství také rozdělíme na polovinu. Řepu scedíme, nálev si ponecháme.
-
Maso smícháme s uvedeným kořením, polovinou česneku a vmícháme do něj 2/3 množství řepy, necháme odležet. Zatím si v kameninové nádobě pomalého hrnce, nebo vedle na pánvi na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli a zbytek česneku. Přidáme směs mletého masa a zprudka orestujeme.
-
Poté na povrch masa poskládáme plátky cibule a ještě posypeme hrstkou odložené červené řepy. Podlijeme asi 1 dl nálevem z řepy.
-
Vložíme do elektrické nádoby na pomalení, zapneme 2. – rychlý stupeň a časovač nastavíme na 3 hodiny 30 minut. Podáváme s jakkoli upravenými brambory, které posypeme zbylou sterilovanou řepou.
Poznámka od kuchařky
Určitě lze uvařit i bez pomalého hrnce, dát do kastrolu a udusit na plotýnce, nebo vložit do zapékací nádoby a v troubě dodělat.