Mleté masové koule s ředkvovým salátem (Dělená strava podle LK – Zvířata)

64
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1000 g mletého masa (hovězí + vepřové)
200 g Čedaru
sůl
pepř
Salát :
1 bílá ředkev
4 mrkve
zakysaná smetana nebo bílý jogurt (200 g)
citronka
sůl
kokosový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, rozdělíme ho na 8-10 porcí. Naporcujeme i sýr. Maso v dlani lehce rozmáčkneme, položíme na něj porci sýra, uzavřeme a zakulatíme. Vytvarované koule vyskládáme na vhodný pekáček a upečeme při 190°C cca 20 minut bez poklice.

  2. Na salát nastrouháme zeleninu nahrubo, zakysanku nebo jogurt ochutíme citronkou (citronovou šťávou), solí a kokosovým cukrem. Smícháme se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Recept inspirován internetem.