Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem

50
- reklama -

Suroviny
6 porcí

3/4 kg mletého masa
6 žampionů
hrášek (lépe mražený)
4 stroužky česneku
sůl
majoránka
kmín
2 lžíce kečupu
jarní cibulka – svazek
olivový olej
tvrdý sýr
sojová omáčka
worcester
Na omeletu:
4 vajíčka
hrnek mléka
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji si orestujeme na plátky žampiony, přidáme mleté maso, trochu olivového oleje, ale ne moc, aby směs nebyla mastná a asi 20 minut dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme sůl, pepř,kmín, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, hrášek, kečup, česnek a dle chuti worcester a sojovou omáčku. Vše důkladně promícháme a asi 10 minut společně podusíme aby se vše spojilo.

  3. Připravíme si omeletu, tak jak známe. Uděláme těstíčko z vajec, polohrubé mouky a mléka.

  4. Vymastíme pekáček, trochu vysypeme strouhankou.

  5. Do připravených omelet nasypeme směs, zabalíme a dáme na 15 minut do trouby na 180°C.

  6. Po 15 minutách zasypeme nastruhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct.