Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 větší květák
- 2 rohlíky
- trocha mléka
- 2 střední cibule
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- Jíška:
- máslo
- hladká mouka
- vejce
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka.
-
Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce.
-
Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti).
-
Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.
Poznámka od kuchařky
Místo jíšky můžeme přímo na talíři polít rozpuštěným taveným sýrem, taky moc dobré 😀