![Mleté maso v mrkvi – pro nejmenší_5ff6ebce8b361.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/mlete-maso-v-mrkvi-pro-nejmensi_5ff6ebce7cf11.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- cca 40-50 g mletého masa
- 2 střední mrkve
- 1/2 cm pórku
- 1/2 Kl olivového oleje
- sůl
- 1 PL rýže
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme najemno.
-
V kastrůlku rozehřejeme olej, jemně orestujeme pórek, přidáme maso a ze všech stran opékáme, stále mícháme. Podlijeme vodou, přidáme rýži a dusíme doměkka (masa i rýže).
-
Přidáme mrkev, osolíme a dusíme, než je mrkev hotová.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Oleje na počáteční restování jen minimálně, stačí pár kapek, klidně se dá přidát troška vody. V mase tuk je.
Kuchařka: Johanka128