
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 900 g mletého hovězího masa
- 2 červené cibule
- sádlo
- 1 krabička žampionů (200 g)
- sůl
- mletý kmín
- oregano
- 400-500 ml rajského protlaku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na kousky.
-
V kastrolu rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso a za průběžného míchání restujeme a dusíme, než zhnědne. Osolíme, okmínujeme a přidáme oregano a žampiony.
-
Necháme dusit, než jsou žampiony hotové.
-
Přidáme rajský protlak, promícháme a necháme probublat 10 – 15 minut.
Podáváme s bramborami, rýží, špagetami…
Poznámka od kuchařky
Pokud je potřeba, můžeme podlít vodou, ale u mletého masa to většinou potřeba není, samo pustí dost tuku.
Kuchařka: Johanka128