Mleté maso se žampiony

166
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

900 g mletého hovězího masa
2 červené cibule
sádlo
1 krabička žampionů (200 g)
sůl
mletý kmín
oregano
400-500 ml rajského protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na kousky.

  2. V kastrolu rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso a za průběžného míchání restujeme a dusíme, než zhnědne. Osolíme, okmínujeme a přidáme oregano a žampiony.

  3. Necháme dusit, než jsou žampiony hotové.

  4. Přidáme rajský protlak, promícháme a necháme probublat 10 – 15 minut.
    Podáváme s bramborami, rýží, špagetami…

Poznámka od kuchařky

Pokud je potřeba, můžeme podlít vodou, ale u mletého masa to většinou potřeba není, samo pustí dost tuku.