- reklama -
Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 hrnek rýže
- 2-3 hrnky vývaru (masový nebo zeleninový)
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce sádla
- mražený hrášek
- pár lístků bazalky
- sůl
- pepř
- chilli pasta podle chuti
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po krátkém opečení vmícháme mrkev a po chvíli maso. Restujeme a mícháme, až se maso rozdrolí.
-
Do opečeného masa vmícháme protlak, zarestujeme a vlijeme rajčata. Přivedeme k varu, osolíme a vsypeme propláchnutou rýži. Zalijeme hrnkem vývaru a přikryté vaříme do změknutí rýže. Musíme občas promíchávavat a vývar dolévat podle potřeby.
-
Před koncem vaření vmícháme natrhanou bazalku a hrášek. Dochutíme pepřem, solí, případně chilli podle chuti.
-
Na talíři masovou rýži posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Rýži s masem můžete udělat taky v troubě.
Kuchařka: mika59