- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa
- olej
- 1 cibule
- 1/2 lžičky grilovacího koření
- 1/2 lžičky koření na čínu
- špetka kari
- špetka vegety bez glutamátu
- sůl
- rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup
- hladká mouka
- voda
- sýr
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
Na hluboké pánvi (wok) nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje. Cibuli osmahneme dozlatova.
-
Přidáme mleté maso. Maso rozdělíme vařečkou a osmahneme.
-
Osmahnuté maso osolíme a okořeníme grilovacím kořením, kořením na čínu, kari kořením a vegetou. Dobře promícháme.
-
Přidáme rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup. Zředíme trochou vody a povaříme cca 10 minut.
-
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.
-
Omáčku zahustíme záklechtkou (voda+mouka). Povaříme ještě necelých 10 minut. Dochutíme.
-
Podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Vaření můžeme také ukončit před přidáním protlaku nebo kečupu. Nakořeněné maso bez omáčky podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem. 🙂
Kuchařka: LuDea