Mleté maso s rajčatovou omáčkou a těstovinami

157
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa
olej
1 cibule
1/2 lžičky grilovacího koření
1/2 lžičky koření na čínu
špetka kari
špetka vegety bez glutamátu
sůl
rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup
hladká mouka
voda
sýr
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Na hluboké pánvi (wok) nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje. Cibuli osmahneme dozlatova.

  3. Přidáme mleté maso. Maso rozdělíme vařečkou a osmahneme.

  4. Osmahnuté maso osolíme a okořeníme grilovacím kořením, kořením na čínu, kari kořením a vegetou. Dobře promícháme.

  5. Přidáme rajčatový protlak, pasírovaná rajčata nebo kečup. Zředíme trochou vody a povaříme cca 10 minut.

  6. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  7. Omáčku zahustíme záklechtkou (voda+mouka). Povaříme ještě necelých 10 minut. Dochutíme.

  8. Podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Vaření můžeme také ukončit před přidáním protlaku nebo kečupu. Nakořeněné maso bez omáčky podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem. 🙂