
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 500-600 g mletého masa
- 400-500 g rýže
- kari dle chuti (my máme radši více kari)
- 3 lžičky římského kmínu (dávám i více)
- 2 menší cibule
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- malá plechovka kukuřice
- malá plechovka hrášku
- malá plechovka baby mrkve
- plechovka červených fazolí
- malá plechovka bambusových výhonků
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osmahneme na cibulce a česneku ve wok pánvi, dochutíme solí, posypeme kari kořením a římským kmínem.
-
Postupně přidáváme všechny suroviny (kukuřice, hrášek, baby mrkev, červené fazole, bambusové výhonky) a necháme prohřát – podusit.
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Suroviny můžete různě kombinovat, někdy dělám bez hrášku, někdy bez mrkve, na co máme chuť. Každopádně fazole, kukuřice a bambusové výhonky by tam vždy měli být. V poslední době ale špatně sháním bambusové výhonky, většinou používám vakuované ale čerstvé také nejsou špatné. Někdy dávám 2 plechovky červených fazolí.
Kuchařka: Lenula4