Mleté maso na kari s rýží

65
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

500-600 g mletého masa
400-500 g rýže
kari dle chuti (my máme radši více kari)
3 lžičky římského kmínu (dávám i více)
2 menší cibule
3-4 stroužky česneku
sůl
malá plechovka kukuřice
malá plechovka hrášku
malá plechovka baby mrkve
plechovka červených fazolí
malá plechovka bambusových výhonků

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osmahneme na cibulce a česneku ve wok pánvi, dochutíme solí, posypeme kari kořením a římským kmínem.

  2. Postupně přidáváme všechny suroviny (kukuřice, hrášek, baby mrkev, červené fazole, bambusové výhonky) a necháme prohřát – podusit.
    Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Suroviny můžete různě kombinovat, někdy dělám bez hrášku, někdy bez mrkve, na co máme chuť. Každopádně fazole, kukuřice a bambusové výhonky by tam vždy měli být. V poslední době ale špatně sháním bambusové výhonky, většinou používám vakuované ale čerstvé také nejsou špatné. Někdy dávám 2 plechovky červených fazolí.