Mleté kuličky se zeleninou v alobalu

31
- reklama -

Suroviny

400 g mletého masa mix
1 vejce
1 malá brambora nastrouhaná na jemno
1 cibule nakrájená na drobno
2 lžíce studeného mléka
1 lžíce strouhanky
sůl
pepř
majoránka
bylinky
Dále:
žampiony
pórek
papriky barevné
klobása
brambory
slanina plátky
bylinky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky. Z masa utvoříme mokrýma rukama kuličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Alobal zdvojíme a připravíme přiměřené čtverce. Potřeme ho olejem a podle velikostí porcí ukládáme brambory. Posypeme solí, pepřem a bylinkami. Na to skládáme masové kuličky, klobásu, zeleninu a slaninu.

  3. Vše posypeme bylinkami, kdo chce, ještě kořením a zakápneme olejem. Utvoříme balíčky, necháme nahoře volnější, ale spoje upevníme k sobě, aby nevytekla šťáva. Můžeme to klidně dát ještě do jednoho alobalu.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Poté opatrně balíčky nahoře odděláme a dopečeme ještě asi 10 -15 minut na barvu.

  5. Servírujeme každému porci v alobalu. Jen se okraje srolují. K tomu už není nic třeba, jen posypat čerstvou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Množství zeleniny neuvádím záměrně. To si každý upraví podle porcí, stejně jako druhy zeleniny.