Suroviny
- 400 g mletého masa mix
- 1 vejce
- 1 malá brambora nastrouhaná na jemno
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 lžíce studeného mléka
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- majoránka
- bylinky
- Dále:
- žampiony
- pórek
- papriky barevné
- klobása
- brambory
- slanina plátky
- bylinky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky. Z masa utvoříme mokrýma rukama kuličky.
-
Alobal zdvojíme a připravíme přiměřené čtverce. Potřeme ho olejem a podle velikostí porcí ukládáme brambory. Posypeme solí, pepřem a bylinkami. Na to skládáme masové kuličky, klobásu, zeleninu a slaninu.
-
Vše posypeme bylinkami, kdo chce, ještě kořením a zakápneme olejem. Utvoříme balíčky, necháme nahoře volnější, ale spoje upevníme k sobě, aby nevytekla šťáva. Můžeme to klidně dát ještě do jednoho alobalu.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Poté opatrně balíčky nahoře odděláme a dopečeme ještě asi 10 -15 minut na barvu.
-
Servírujeme každému porci v alobalu. Jen se okraje srolují. K tomu už není nic třeba, jen posypat čerstvou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Množství zeleniny neuvádím záměrně. To si každý upraví podle porcí, stejně jako druhy zeleniny.