
- reklama -
Suroviny
- 350-400 g jemně mletého vepřového masa
- 100 g sýru (dala jsem uzený napůl s Goudou)
- 1 vejce
- cca 50 ml sladké smetany nebo mléka
- sůl
- pepř
- petrželka
- vyválený plát listového těsta
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s hrubě nastrouhanými sýry, vejcem, smetanou a kořením. Důkladně promícháme a necháme uležet, klidně i přes noc.
-
Z listového těsta nakrájíme rádýlkem proužky cca 5-7 mm široké. Z masa uděláme kuličky a obalíme je dokola proužky těsta.
-
Uložíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme je posypat sezamem, kmínem nebo semínky.
-
Pečeme na 180 stupňů do zlatova. Podáváme nejlépe teplé, když je těsto křupavé a sýr vláčný, ale dobré jsou i studené.
Poznámka od kuchařky
Nápad s listovým těstem jsem viděla na FB.
Kuchařka: mika59