
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého prorostlého masa
- lžíce solamylu
- lžíce strouhaného křenu
- 1 vejce
- 1 cibule
- 100 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
- strouhanka na zahuštění
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso, vejce, mléko, solamyl, sůl, pepř a křen spolu dobře promícháme a necháme několik hodin v lednici odležet.
-
Pokiud je třeba hmotu dohustit, přidáme lžíci – dvě strouhanky, mokrýma rukama tvarujeme malé biftečky, které usmažíme na sádle.
-
Podáváme s hořčicí, cibulí nebo zelným salátem a chlebem.
Poznámka od kuchařky
Měli jsme u kamarádky jako předkrm, než se ugriluje maso na ohni….
Kuchařka: cathleen