Mletá masová roláda plněná zeleninou a uzeným sýrem

51
- reklama -

Suroviny

450 g mletého vepřového masa
150 g mletého uzeného bůčku
6 plátků tmavého toustového chleba
vývar na pokropení toustového chleba
1 cibule
1 jarní cibulka
sůl, pepř
6 stroužků česneku
sušená majoránka
1 cibule
4 PL dijonské hořčice
2 PL polohrubé mouky
1 vejce
Náplň :
dijonská hořčice na potření plátu mletého masa
2 mrkve na nudličky pokrájené
1/4 menšího celeru, na nudličky pokrájeného
2 rajčata na plátky pokrájená
petrželka
6 plátků uzeného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový chléb (namočený ve vývaru), vejce, dijonskou hořčici a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z mletého masa na alobalu vyválíme plát. Masový plát potřeme hořčicí, poklademe na nudličky pokrájenou mrkví a celerem. Přidáme plátky rajčat a překryjeme plátky uzeného sýra. Posypeme petrželkou. Celou roládu zavineme do alobalu. Vložíme do pekáčku a přidáme vodu nebo vývar.

  3. Pečeme v rozehřáté troubě zvolna, aby se maso uvnitř dobře propeklo. Ke konci pečení masovou sekanou opatrně vyjmeme z alobalu. Sosík z alobalu vylijeme do pekáčku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, malinko podlijeme vývarem a maso pečeme dál do zlatavé kůrky. Masovou sekanou podáváme teplou s opečeným rajčatovým bramborem (viz odkaz). Nebo ji podáváme studenou na obloženou mísu.