Suroviny
- 450 g mletého vepřového masa
- 150 g mletého uzeného bůčku
- 6 plátků tmavého toustového chleba
- vývar na pokropení toustového chleba
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
- 6 stroužků česneku
- sušená majoránka
- 1 cibule
- 4 PL dijonské hořčice
- 2 PL polohrubé mouky
- 1 vejce
- Náplň :
- dijonská hořčice na potření plátu mletého masa
- 2 mrkve na nudličky pokrájené
- 1/4 menšího celeru, na nudličky pokrájeného
- 2 rajčata na plátky pokrájená
- petrželka
- 6 plátků uzeného sýra
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový chléb (namočený ve vývaru), vejce, dijonskou hořčici a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.
-
Z mletého masa na alobalu vyválíme plát. Masový plát potřeme hořčicí, poklademe na nudličky pokrájenou mrkví a celerem. Přidáme plátky rajčat a překryjeme plátky uzeného sýra. Posypeme petrželkou. Celou roládu zavineme do alobalu. Vložíme do pekáčku a přidáme vodu nebo vývar.
-
Pečeme v rozehřáté troubě zvolna, aby se maso uvnitř dobře propeklo. Ke konci pečení masovou sekanou opatrně vyjmeme z alobalu. Sosík z alobalu vylijeme do pekáčku, přidáme pokrájenou jarní cibulku, malinko podlijeme vývarem a maso pečeme dál do zlatavé kůrky. Masovou sekanou podáváme teplou s opečeným rajčatovým bramborem (viz odkaz). Nebo ji podáváme studenou na obloženou mísu.