- reklama -
Suroviny
- 0,5 l mléka
- 1 kostka kuřecího bujonu
- 300 g oloupané a vydlabané dýně Hokkaido
- 2 špetky sušené šalvěje
- 50 g tavený sýr
- Solamyl
- sýr Cottage
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou dýni nakrájenou na kostičky vložíme do mléka spolu s bujonem a šalvějí a na mírném ohni povaříme doměkka, přibližně 20 min.
-
Poté přidáme sýr, necháme roztavit a vše rozmixujeme či propasírujeme do hladkého krému.
-
Zahustíme 1 lžící Solamylu s trochou vody.
-
Na talíři zdobíme jarní cibulkou, opečenými dýňovými semínky a hromádkou Cottage.
Poznámka od kuchařky
Já jsem do polévky použila mléčný vývar, který mi zbyl po povaření křidýlek z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/8105-jizanske-kure…, ale do receptu uvádím možnost tento vývar nahradit mlékem a bujonem.
Kuchařka: isindy