Mléčné řezy od Ládi Hrušky (s malinko vlastní úpravou)

259
- reklama -

Suroviny

6 vajec
8 lžíc hnědého krystalového cukru
2 lžíce oleje
4 lžíce kakaa
10 lžic polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
Náplň:
1/2 velké kostky rozpuštěného másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 kostka měkkého tvarohu
1 menší kelímek zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšleháme na hustou, krémovou pěnu. Za stálého šlehání přidáme olej. Kakao, mouku a kypřící prášek pomalu a opatrně přidáváme do těsta.

  2. Když je těsto krásně vyšlehané, vylijeme ho na plech na pečící papír a rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme při 175 °C 9-10 minut, propečenost můžeme kontrolovat špejlí. Necháme v klidu vychladnout.

  3. Náplň: Vyšleháme společně máslo a moučkový i vanilkový cukr. Do směsi všleháme i tvaroh a nakonec zakysanou smetanu.

  4. Vychladlé těsto přepůlíme, jednu stranu potřeme krémem (asi 1cm vysoké) a přiklopíme. Pečící papír rovněž překlopíme tak, aby byla celá buchta „zabalená“. Pak necháme minimálně dvě hodiny dojít v lednici a nakonec nakrájíme na libovolně velké „tyčinky“.

Poznámka od kuchařky

Láďa Hruška má v originále dvojnásobnou náplň, pro nás stačí poloviční.