
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 2 lžíce dobrého kečupu
- sůl
- 2 stroužky česneku
- koření do mletých mas
- 1 plechovka kondenzovaného neslazeného mléka (340 g)
- Navíc:
- 2 lžíce kečupu na potření sekané
- olej nebo sádlo na potření masa a vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem.
Z vypracované hmoty utvoříme šišku. -
Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku, kterou také na povrchu potřeme tukem, podlijeme šálkem horké vody a pečeme při 180°C.
Po 30-35 minutách sekanou vyjmeme z trouby, potřeme kečupem, teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a ještě 10 minut dopékáme.
Poznámka od kuchařky
Tato sekaná nepraská, je opravdu šťavnatá a výhodou je i to, že vlastně neobsahuje žádný lepek z pečiva nebo strouhanky.
Kuchařka: Angel 666









