Mléčná sekaná

143
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
2 lžíce dobrého kečupu
sůl
2 stroužky česneku
koření do mletých mas
1 plechovka kondenzovaného neslazeného mléka (340 g)
Navíc:
2 lžíce kečupu na potření sekané
olej nebo sádlo na potření masa a vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem.
    Z vypracované hmoty utvoříme šišku.

  2. Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku, kterou také na povrchu potřeme tukem, podlijeme šálkem horké vody a pečeme při 180°C.
    Po 30-35 minutách sekanou vyjmeme z trouby, potřeme kečupem, teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a ještě 10 minut dopékáme.

Poznámka od kuchařky

Tato sekaná nepraská, je opravdu šťavnatá a výhodou je i to, že vlastně neobsahuje žádný lepek z pečiva nebo strouhanky.