
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 hrnek kulatozdrnné rýže
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 kelimek šlehačky(lze nahradit hrnkem mléka a lžící másla)
- 3 hrnky mléka
- 2 polévkové lžíce salka
- 1 polévková lžíce cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
Rýži několikrát propláchneme, já ji dávám do cedníku pod vodovod a stačí to, vysypeme do nějaké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme ostatní suroviny a dáme vlnit na 5 minut na plno, po této době vyndáme, promícháme a dáme nazpět ještě na 10 minut na střední výkon.
-
Znovu promícháme a necháme v troubě dojít dokud se nevsákne zbytek tekutiny, pokud je rýže ještě moc hustá, naředíme podle potřeby mlékem.
-
Jíme buď teplé nebo po studenu jako dezert. Já jsem dala do poháru, přelila tou výtečnou domácí malinovou šťávičkou za studena podle receptu, co jsem tu našla a dala vychladit do lednice.
Kuchařka: zrzinka