Mléčná rýže v papiňáku

54
- reklama -

Suroviny

250 g kulatozrnné rýže
1 l mléka
2 lžíce cukru
kousek másla
skořice
Granko
ovoce:
banány
broskve
mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min. stupeň (na jedničku u elektriky) a takto vaříme 8-10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté papiňák ochladíme, vmícháme cukr a buď ještě chvíli za stálého míchání povaříme (aby dohoustla) nebo necháme 15 min odstát na plotýnce, na které se vařilo, ale vypnuté.
    Servíruje se posypaná Grankem, skořicí, máslem, ovocem, medem dle chuti a fantazie.

Poznámka od kuchařky

Rýže se mi nikdy nepřipálila a je to rychlé a u nás hodně oblíbené jídlo pro děti.