- reklama -
Suroviny
- 250 g kulatozrnné rýže
- 1 l mléka
- 2 lžíce cukru
- kousek másla
- skořice
- Granko
- ovoce:
- banány
- broskve
- mandarinky
Postup přípravy receptu
-
Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min. stupeň (na jedničku u elektriky) a takto vaříme 8-10 min.
-
Poté papiňák ochladíme, vmícháme cukr a buď ještě chvíli za stálého míchání povaříme (aby dohoustla) nebo necháme 15 min odstát na plotýnce, na které se vařilo, ale vypnuté.
Servíruje se posypaná Grankem, skořicí, máslem, ovocem, medem dle chuti a fantazie.
Poznámka od kuchařky
Rýže se mi nikdy nepřipálila a je to rychlé a u nás hodně oblíbené jídlo pro děti.
Kuchař: kadrnoskova