- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g kulatozrnné rýže natural
- 400 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 12 pekanových ořechů
- javorový sirup
Postup přípravy receptu
-
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12 hodin, ale lepší je 24 hodin). Poté rýži scedíme.
-
Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není rýže měkká. Musíme míchat, jelikož má rýže tendence se připalovat, ale nesmíme míchat nijak zuřivě, abychom si nevyháněli teplo.
-
Jakmile je rýže uvařená a máme kašovitou konzistenci, můžeme stáhnout z plamene, posypeme hrubě nasekanými ořechy a lehce zakápneme sirupem.
-
Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1 hodinu. Namočená rýže je hotová za 25-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave