Mléčná rýže s pekanovými ořechy

49
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g kulatozrnné rýže natural
400 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
12 pekanových ořechů
javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12 hodin, ale lepší je 24 hodin). Poté rýži scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není rýže měkká. Musíme míchat, jelikož má rýže tendence se připalovat, ale nesmíme míchat nijak zuřivě, abychom si nevyháněli teplo.

  3. Jakmile je rýže uvařená a máme kašovitou konzistenci, můžeme stáhnout z plamene, posypeme hrubě nasekanými ořechy a lehce zakápneme sirupem.

  4. Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1 hodinu. Namočená rýže je hotová za 25-30 minut.