
Suroviny
- 1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnná)
- 1 hrnek vody
- 1,5 hrnku mléka
- 2 lžičky Caro Ricoré
- 3-4 lžíce cukru
- čerstvé ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou rýži zalijeme vodou a mlékem, přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme pod pokličkou 15 minut.
-
Poté vmícháme práškové Caro Ricoré a cukr a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut, až než kaše zhoustne. Hotovou mléčnou rýži podáváme buď ihned teplou, nebo vychlazenou, ozdobenou čerstvým ovocem.
Poznámka od kuchařky
Nestlé Caro Ricoré má novou bezlepkovou recepturu. Obsahuje 60 % rozpustné kávy a 40 % čekanky a je vhodné jak pro celiaky, tak i pro všechny, kteří se snaží příjem lepku omezit. Caro Ricoré je nově na obalu označeno symbolem pro bezlepkové potraviny (přeškrtnutý klas). Prodává se v praktickém balení se zipem, díky kterému si dlouho udrží svou vůni a nezvlhne. Z jednoho balení (150 g) připravíte přibližně 75 šálků nápoje.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.