Suroviny
- 100 g sušeného mléka (nejlépe plnotučné)
- 100 g cukru moučky
- 50 g medu
- trochu vody
- pár kapek mandlové tresti
- 1 lžíci ztuženého tuku např. Omega (jen pokud dáváme méně tučné mléko)!
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme.
-
Vypracujeme mléčnou směs. Pokud je směs řídká, zahušťujeme ji moučkovým cukrem a sušeným mlékem v poměru 1:1, dokud nebude vhodná k formování.
-
Hotovou hmotu dáme uležet na hodinu do lednice a poté z ní tvarujeme nebo vykrajujeme libovolné tvary. Lze ji barvit potravinářským barvivem.
-
Já jsem postupovala přírodní cestou.
-
Směs jsem si vyválela na silnější plát a vykrajovala jsem malá a velká srdíčka. Velká srdíčka jsem namáčela v čokoládě a malá na ně nalepovala. Je to podle mne jednoduché, hezké a vhodné pro méně zručné modeláře jako jsem já 😀
Poznámka od kuchařky
Hmota vydrží až měsíc pečlivě zabalená v lednici. Jedná se o napodobeninu marcipánu.