Mléčná hmota

159
- reklama -

Suroviny

100 g sušeného mléka (nejlépe plnotučné)
100 g cukru moučky
50 g medu
trochu vody
pár kapek mandlové tresti
1 lžíci ztuženého tuku např. Omega (jen pokud dáváme méně tučné mléko)!
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracujeme mléčnou směs. Pokud je směs řídká, zahušťujeme ji moučkovým cukrem a sušeným mlékem v poměru 1:1, dokud nebude vhodná k formování.

  3. Hotovou hmotu dáme uležet na hodinu do lednice a poté z ní tvarujeme nebo vykrajujeme libovolné tvary. Lze ji barvit potravinářským barvivem.

  4. Já jsem postupovala přírodní cestou.

  5. Směs jsem si vyválela na silnější plát a vykrajovala jsem malá a velká srdíčka. Velká srdíčka jsem namáčela v čokoládě a malá na ně nalepovala. Je to podle mne jednoduché, hezké a vhodné pro méně zručné modeláře jako jsem já 😀

Poznámka od kuchařky

Hmota vydrží až měsíc pečlivě zabalená v lednici. Jedná se o napodobeninu marcipánu.